Copywriter HPB & FFF – SP

‘Kort, bondig, snappy, grappig, maar invoelend, sales-georiënteerd en de t.o.v. helemaal in lijn met merk en branding uiteraard.’ ‘EH..’

‘Een woordspeling op z’n tijd prima, maar niet lollig. Dat lukt je wel, toch?’
‘Ja hoor!’ *schrapt snel drie bijzinnen en een onuitgewerkte grap over renmachines en hamsters*

De afgelopen anderhalf (feb ’21 – juni ’22) werkte ik opeens als copywriter voor de welbekende rode sportschoolketen. Nee, niet die, die is oranje. Die andere. Het PR Bureau harkte me binnen om als copycat voor Fit For Free en SportCity teksten te schrijven voor socials, ads, nieuwsbrieven, persberichten en posters, zelfs bidons. Ik weet nu wie Cialdini is, zet snackable content om in harde cijfers, plukte laaghangend fruit met retargetting campagnes en begrijp de innerlijke behoeftes van verschillende soorten sporters (van gymbunny tot pompie). Nooit over mezelf gedacht maar ik kan nu dus een inhoudelijk gesprek houden over conversie versus branding. Hatsa.