De Wolkenbode

De Wolkenbode is een flexibel kaartjes-maak-en-stuur-verbindings-project-voor-vrijwel-iedereen. We maken samen een kaartje voor iemand die je (nog) niet kent: de altijd vrolijke groenteman op het hoekje, of de buurvrouw die zo aardig lacht. Wanneer heb je voor het laatst getekend en wat moet je achterop schrijven dan? De Wolkenbode kan je daarbij helpen.
Heb je vragen over dit project of wil je dit project inzetten mail naar: dewolkenbode {@} gmail.com

Waar gaat dit over en waar kan de Wolkenbode ingezet worden?
De Wolkenbode gaat over contact en verbinding maar ook over maken en (andere manieren van) kijken – door middel van schrijven en tekenen. Een specifieke doelgroep is er niet, het karakter van een Wolkenbode-bezoekje verandert met de plek, dat kan in een huis-van-de-wijk zijn (en over buurtbinding gaan) of in een aanleunwoningcomplex (leer je naasten kennen) of met kinderen die misschien niet even makkelijk zeggen wat ze voelen – misschien dat wel lukt op een zelfgetekend kaartje. Zeker met een fijn deuntje op de achtergrond en een kaarsje aan en met verhalen over de ‘penny black’ en waarom er vroeger vaak roodborstjes op briefkaarten stonden. Tijdens het maken van een Wolkenbode kaartje concentreer je je even kort op het maken, terwijl je aan een ander denkt, en toch doe je het ook voor jezelf.

De Wolkenbode is ontwikkeld in het TurnLab Stil de Tijd van The Turn Club, lees er hier meer over: https://turnclub.org/turnlab-stil-de-tijd-dementie/