(UX) copywriter HPB & FFF – SP

Too the point en grappig. Maar invoelend, sales-georiënteerd en de t.o.v. helemaal in lijn met merk en branding uiteraard.’

De afgelopen anderhalf jaar (feb ’21 – juni ’22) werkte ik als in-house copywriter. Het PR Bureau harkte me binnen als copycat om voor SportCity (en voormalig Fit For Free) (UX-) copy te schrijven, super interessant om data driven content te maken, inzicht te krijgen in marketingprocessen van een snel schakelende branche. Daarnaast schreef ik socials, ads, nieuwsbrieven, verjaarskaarten, persberichten en posters, zelfs bidons. Ik weet nu wie Cialdini is, zet snackable content om in harde cijfers, pluk laaghangend fruit met retargetting campagnes en begrijp de innerlijke behoeftes van verschillende soorten sporters (van gymbunny tot pompie) en doorzie conversie versus branding. Hatsa.