Saint Honoré – HHB 2017

Rond het jaar 1200 zat aan de Rue de Saint Honoré een prachtig zaakje, zoals je ze in die tijd alleen in het rokerige Parijs kon vinden, waar de vermaarde banketbakker Chiboust tussen wolken poedersuiker en warme ovens, de scepter zwaaide. Of de garde eigenlijk. Hij bedacht ter ere van bakbeschermheilige Honoré (wiens bakkerspeddel in een moerbeiboom veranderde), een light versie van dit taartje door de room te verlichten met meringue. Zijn bakkermakker August Jullien kwam vervolgens op het uitmuntende idee die nieuwe hippe Chiboustcrème in soesjes te spuiten en ze een knapperige karameldakje te geven. Het is inmiddels een echte klassieker, die gateau Saint Honoré, met name op communievieringen.
Nog elk jaar viert het Franse bakkersgilde op 16 mei (zijn vermoedelijke geboortedag) Saint Honoré met een uitgebreide… vergadering. Het kan niet altijd feest zijn.

Lees hier meer!