Uitgeverij Meulenhoff | Boekerij

Ooit ben ik als student begonnen bij Uitgeverij Meulenhoff (2003?). Toen ladekastjes nog als asbak dienden, je boeken mocht kopen met 40% korting en ik als punk-receptionist makkelijk een krantje kon lezen ‘s ochtends. Wel zo prettig want aan de Gouden Bocht zat de vijf wat eerder in de klok dan elders.

Ooit ben ik als student begonnen bij Uitgeverij Meulenhoff (2003?) Sinds toen ben ik op bijna alle afdelingen van de uitgeverij ingezet: van productie tot publiciteit van rechten naar redactie. Inmiddels ben ik er alweer een tijdje weg ( 2015) maar ik kijk erop terug met het soort weemoed dat je voelt als je terugdenkt aan je eerste zwemlessen.

Werkzaamheden, waaronder:
Bij pers en publiciteit: communicatie, auteursbezoeken, presentaties.
Subsidies: fondsenwerving voor literaire vertalingen en producties. Calculaties en afrekeningen, deadline bewaking.
Redactie: het schrijven van leesgidsen, vertalingen, proofreading, website.
Rechten: rechten aanvragen en beheren, financiële afwikkeling div. bloemlezingen, het tevreden houden van rechtenhouders.
Verkoop: een jaar fulltime binnendienst bij uitgeverij Boekerij.