PR Bejaarden en Begeerte

Stichting Nieuwe Helden van Lucas de Man (presentator bij AvroTros, VPRO, theatermaker) vroeg mij, aan het einde van 10 jaar Bejaarden en Begeerte (een productie van Het Zuidelijke Toneel), te zorgen voor wat extra reuring in de media, en dat resulteerde in verschillende interviews en publicaties.

Lucas maakte samen met Oscar Kocken (presentator oa NTR, Grote Geschiedenisquiz, schrijver o.a. Spijkers met koppen) de voorstelling Bejaarden en begeerte, waarvoor het NRC Handelsblad ★★★★ gaf.

Lucas en Oscar, én hun top-zangeressen van 75+, hielden een afscheidstour  en wilden graag hun bijzondere bevindingen delen. De mannen spraken in die afgelopen tien jaar met seksuologen, psychologen, verzorgenden en natuurlijk (juist!) met de ouderen zelf. Er zijn bijzondere conclusies getrokken: bijvoorbeeld dat de ‘jongere ouderen’ er eigenlijk dezelfde problematiek als ‘millennials’ op nahouden. En dat de prestatiedruk onder ouderen enorm is toegenomen – want je moet wel ‘leuk’ ouder worden natuurlijk. Dat taboes zijn verschoven. En dat de ‘oudere ouderen’ enorm in de verdrukking dreigen te raken (en dat daar iets aan moet gebeuren).

@ Willem Populier - Het Zuidelijk Toneel
Prachtige scènefoto van Willem Populier voor Het Zuidelijk Toneel – Bejaarde en Begeerte