The Turn Club

Schrijver – interviews met kunstenaars en artikelen over projecten die maatschappelijke problemen met een artist-mindset tackelen

Voor The Turn Club interviewde ik Rikko Voorberg van We Gaan Ze Halen – een initiatief dat aandacht vraagt voor de erbarmelijke* omstandigheden waarin mensen vastzitten in de Griekse vluchtelingenkampen. We Gaan Ze Halen rijdt tijdens Kerst 2018 met zo’n 60 auto’s naar Athene om aandacht te vragen voor deze humanitaire ramp. Om te laten zien dat ze niet vergeten zijn. Omdat er heel snel iets moet gebeuren, liefst op grote schaal. Lees het hier: https://turnclub.org/leden/rikko-voorberg/ – even scrollen 🙂

Ook wat doen? Je kan nog meerijden met WGZH, of zw financieel steunen, mutsen breien, autodrop inzamelen, stukken schrijven, je netwerk inzetten, bedenk het maar: http://wegaanzehalen.nl/

Petitie tekenen kan ook: https://actie.degoedezaak.org/…/haal-1000-mensen-weg-van-de… (want, kom op, 1000 mensen – kinderen, moeders, zieken, vaders, grootouders – mensen die alles kwijt zijn, kunnen we best wel huisvesten hier in Nederland.)

*en erbarmelijk is hier nogal een understatement: er is van alles te weinig (eten, medicijnen, voorzieningen – één toilet op 70 man), en het is føkking koud (ga maar es een nacht in een tent in je tuin liggen zonder slaapzak met natte kleren aan). Iedere dag toenemend seksueel en fysiek geweld, en geen enkel uitzicht op een beter bestaan, want deze mensen (zo’n 16.000 op het moment) kunnen geen kant op. #kijknietweg

Video - elinor archer